INGATLAN ELŐKÉSZÍTÉSI SEGÉDLET

 

A célunk az, hogy a lehető legjobb minőségben fényképezzük le ingatlanját, amitől a leendő vevő elámulnak és amitől megtapasztalják, hogy milyen érzést ad ott lenni. Annak érdekében, hogy a fotózás gördülékenyen és biztonságosan menjen, összeállítottunk egy előkészületi listát, amit a fényképezés előtt kérjük csináljon meg.

Általános előkészületek

Legyen fényképezésre kész

Az érkezésünk előtt szükség lesz az ingatlan kitakarítására és elrendezésére, lehetőleg az előtte levő napon. Kisebb tárgyakat (növények, kisebb képek stb.) lehet, hogy átrendezünk, hogy jobb beállítást tudjuk készíteni, de a nagyobb tárgyakat kérjük rakja el az érkezésünk előtt, továbbá ha vannak dísztárgyak, akkor azokat is kérjük helyezze ki.

Háziállatok biztosítása vagy eltávolítása

Imádjuk az állatokat, de a fényképezés időtartama alatt nem lehetnek jelen. A kutyákat kérjük tegye pórázra vagy az ingatlan területéről vigye el, hogy biztosítsuk magunk és felszereléseink biztonságát. (A hirdetésekben egyébként sem szerepelhetnek.) A macskákat is kérjük fogja meg, bár általában kevesebb gond van velük (szeretnek elbújni). Továbbá jó ötlet az állat(ok) etető táljait is elrakni.

A lakók/tulajok legyenek képen kívül

Az ingatlan összes lakója (ha van) úgy tervezzen, hogy a fényképezés időtartama alatt ne tartózkodjon ott, vagy olyan helyeken legyenek, ahol nem látszódnak. Gyakran egyszerre több szoba is szerepel a képeken és akaratlanul is árnyékokat vet-hetnek vagy látszódnak a tükröződésekben, továbbá veszélyeztethetik az ingatlanban felállított fényképező és világító felszerelés épségét is.

Használják a tárolót

Általában nem fényképezünk tárolót/garázst, így ezek remek helyek a nem kívánatos tárgyak átmeneti elrakására.

Kültéri előkészületek

Álljanak el a kocsikkal
Ne legyen jármű a beállóban és az ingatlan előtt. Ha megoldható, akkor a örnyéken sem. Minél tisztább rálátást szeretnénk az ingatlanra.

Kukák eltűntetése
Kérjük a kukákat az ingatlan szélére vagy egy tárolóba rejtse el.

Locsolócsövek elrejtése
A fényképezés előtti napon kérjük a csöveket elrakni, mivel a kifolyó víz esetleges tócsákat hagyhat maga után.

Kert előkészítése
Legalább 24 órával a fényképezés előtt kérjük a fű lenyírását és bármilyen játék, szerszám stb. összeszedését és elrakását.

Locsolók kikapcsolása
A fényképezés napján kérjük ne öntözzön, hogy ne legyenek tócsák.

Állat utáni tisztítás
Ha van kutya, akkor a kertből kérjük az ürüléket összeszedni.

Medence előkészítése
Ha van medence, akkor kérjük a tisztítsa ki és a fedőt távolítsa el.

Vizesblokk előkészítése
Ha van szökőkút, vízesés stb., akkor kérjük tisztítsa ki és biztosítson használati utasítást a kezelésükre, vagy segítsen üzemeltetni.

Eladó tábla levétele
Ha van hirdető tábla, akkor a fotózás ideje alatt kérjük távolítsa el.

Kültéri bútorok tisztítása
Kérjük porolják le és pókhálótlanítsák az összes kültéri bútort. A fényképezés napján ne mossák le a bútorokat, mivel ez tócsákat okozhat.

Beltéri előkészületek

Konyha rendberakása
Ha van a felületen néhány tárgy az általában rendben van, de a szivacsokat, tálakat, törlőruhákat stb. kérjük rakja el. Bármilyen mágnest, képet stb. a hűtőről kérjük szedje le és a szőnyegeket szedje fel a földről.

Fürdőszoba rendberakása
Fogkrém, fogkefe, borotva és egyéb személyes tárgyakat kérjük rakja el. Nem használt díszes szappanok, gyertyák, virágok stb. kívánatosak, azok maradhatnak.
Ha van bármilyen szőnyeg, akkor azokat kérjük szedje fel és rakja el.

Hálószobák előkészítése
Minden hálószobában kérjük az ágyakat csinálja meg és a tárgyakat rakja el.

Kukák elrakása
A szemetes tárolók zavaróak, ezért a legjobb, ha a fényképezés ideje alatt el vannak rejtve egy tárolóba vagy a garázsba.

Ventilátor elrakása
A hordozható ventilátorokat kérjük a tárolóba vagy a garázsba rakja el.

Kábelek és távirányítók elrakása
Néha az elektromos kábeleket nem lehet elrejteni, de előnyösebb képek lesznek, hogyha a távirányítókat, játékkonzolokat és minél több kábelt el tud távolítani a szobából.

Előszoba felszabadítása
Kérjük rakja el az összes cipőt, esernyőt és hasonló tárgyakat az előszobából.

Nyissa ki a redőnyöket, ahol van kilátás
Amennyiben van kilátás, úgy a beltéri képeken ez látszódni fog, ha pedig szomszédra néz vagy nem kívánatos a kilátás, akkor csak fény lesz a képen.

Kapcsolja fel a fényeket
Mielőtt érkezünk, kérjük biztosítsa, hogy az összes beltéri lámpa ég. Ha szükséges, akkor kérjük cserélje ki a kiégett izzókat legalább 24 órával a fényképezés előtt.

Alkonyati előkészületek

Amennyiben alkonyati fényképezést kért, az alábbi előkészületeket szeretnénk, ha megcsinálná mielőtt megérkezünk. Fontos tudni, hogy az alkonyat szűkös időtartama miatt szükséges minden előkészület megtétele a gördülékeny fotózás érdekében.

Az összes beltéri és kültéri fény felkapcsolása
Az ingatlan területén az összes lámpát kérjük kapcsolja fel. Az esetleges kiégett izzókat a fényképezés előtt legalább 24 órával kérjük cserélje ki.

Fürdők bekapcsolása és a borító levétele
Ha van fürdője, akkor kérjük vegye le a védőjét és kapcsolja be mielőtt érkezünk. A fürdő fényeit is kérjük kapcsolja be.

Medence fények bekapcsolása
Ha van medence, akkor kérjük a fényeit kapcsolja be mielőtt érkezünk.

Vizes blokk bekapcsolása
Ha van szökőkút, vízesés vagy hasonló eszköz, akkor kérjük kapcsolja be mielőtt érkezünk.

Köszönjük az idejét és a türelmét, hogy végigolvasta ezt a listát. Ha bármilyen kérdése van, állunk rendelkezésére!

Segédletünket innen letöltheti.