• Category : SZOLGÁLTATÁSAINK

Az ingatlan hirdetés elengedhetetlen melléklete az alaprajz

Az alaprajz segít megszűrni a vevőket, így csak olyan érdeklődők fognak jelentkezni, akik az ingatlan elrendezését már biztosan megfelelőnek találják. Kerülje el a felesleges mutatásokat! Használjon alaprajzot az ingatlan eladáshoz, hogy könnyebb legyen a dolga.

Azt már tudja, miért kell alaprajz az ingatlan hirdetéséhez. Most megmutatjuk, hogy miként tudja elkészíteni az online is használható alaprajzot, amit majd fel tud tölteni a hirdetéséhez is.

Ahhoz, hogy egy online is használható alaprajzot tudjon készíteni elsőként szüksége lesz az ingatlan méreteire. Ha vannak tervek a lakásról, akkor csak meg kell keresni az alaprajzot, ha nincsenek meg a tervek, akkor pedig le kell rajzolni a lakást és fel kell mérni a méreteket (papír, ceruza, mérőeszköz).

Alap megoldás

Ez egy olyan megoldás, ami sok munkát nem igényel. Ha megvannak a tervek és ebben található alaprajz, akkor azt lefotózva fel lehet majd tölteni a hirdetés képei közé. A célnak meg fog felelni, de nem tartjuk minőségi megoldásnak, mert ezek a befotózott alaprajzok adatokkal és méretvonalakkal zsúfoltak, így nehezen átláthatóak.

Ugyanilyen alap megoldás az is, ha a felmért alaprajzot kézzel és vonalzóval készíti el és ezt fotózza le majd tölti fel a hirdetéséhez.
Ha más lehetősége nincs, akkor használja az előzőek közül valamelyiket, mert még mindig jobb, mint ha nem tenne alaprajzot a hirdetéséhez, de ha lehetősége van akkor a következő megoldást alkalmazza.

Köztes megoldás

Ehhez kell némi felhasználói szintű PC ismeret. Minden számítógépen van rajzprogram. A Windows-on pl. a PAINT. Ez egy elég kezdetleges rajzprogram, de alkalmas arra, hogy akár egy alaprajzot is rajzoljunk vele. Bár csak azoknak ajánljuk, aki már használta! Az így elkészített rajzot is le lehet menteni a számítógépre és használható az eladás során.

Paint programmal készített alaprajz

Profi megoldás alaprajz készítéséhez

Paint programmal készített alaprajz. Online alaprajzkészítő programok segítségével könnyen bemutatjuk az ingatlan elrendezését, elkerülve ez által azokat a felesleges ingatlan megtekintéseket, ahol a nem megfelelő elrendezés miatt mondanak nemet a vételre.

Színes jól átlátható alaprajz online rajzprogrammal rajzolva

Ebben az esetben is szükség lesz az ingatlan vázlatára és a méretekre, ha nincsenek meg a műszaki tervek. Ha sikerült felmérni és lerajzolni (skicc), akkor az interneten található alaprajzkészítő programok egyikével könnyen el lehet készíteni a digitális alaprajzot. Az adott program által felajánlott lehetőséget használva le lehet tölteni a rajzot egy kép formátumba (JPG; JPEG).

Törekedjen rá, hogy egy letisztult alaprajzot készítsen. Ezeknek mindenképpen látszódnia kell:

– falak
– ablakok, ajtók
– helyiségek neve
– bejárathoz tegyen egy nyilat, hogy egyértelmű legyen
– égtáj

Nem feltétlenül fontos, de mivel szinte mindig megkérdezik, így érdemes beleírni a helyiségek méreteit és területét is.
Opcionálisan beletehető még:

– bútorok, emberek, autók, stb.

A cél, hogy lássa az elrendezést és a helyiségek nevét a nyílászárókkal együtt, valamint a tájolást.
FONTOS! Alaprajz nélkül ne hirdessen, mert sok felesleges idő megy el a potya ingatlan mutatásokkal.

Példa egy általunk készített alaprajzra.

Alaprajzát tőlünk is megrendelheti!